---
title: "CRM: Draft Entries"
canonical: "https://wiki.soft1.eu/space/SS5EL/10946051/CRM%3A%20Draft%20Entries"
format: markdown
---
Η ενότητα Draft entries χρησιμοποιείται για την καταχώρηση προσώπων ή εταιρειών που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως πελάτες ή υποψήφιοι πελάτες της εταιρείας. 

![image](media://12ddc8a6-f46c-4d93-b624-91c1be5ec862)

Τα πρόσωπα /εταιρείες που καταχωρούνται στην ενότητα Draft entries συμμετέχουν στις ενέργειες Crm. 

![image](media://f7e3ec45-e34f-41c7-8519-0312780cd325)

Με την παράμετρο "Μετατροπή" γίνεται η μετατροπή του προσώπου /εταιρείας σε επαφή /πελάτη. Η μετατροπή μιας εγγραφής draft entry σε πελάτη /επαφή γίνεται είτε μέσα από  τις ενέργειες είτε μέσα από τις σχετικές εργασίες της εγγραφής του draft entry. Κατά την μετατροπή μεταφέρονται όλα τα πεδία που έχουν συμπληρωθεί στην εγγραφή του draft entry.

Στο διάλογο της εργασίας μετατροπής επιλέγετε «Δημιουργία : Ναι» είτε σε επαφή είτε σε συναλλασσόμενο είτε και στις δύο (2) ενότητες.

![image](media://cfb61d91-d745-4990-8730-fb114dcf6ae4)

Για τις <Επαφές> υπάρχουν οι εξής επιλογές:

- Επιλέγετε "Δημιουργία : [Ναι]" ώστε να δημιουργηθεί η επαφή.
- Μορφή κωδικού: ορίζετε την μορφή του κωδικού με την οποία θα δημιουργηθεί η επαφή.
- Επιπλέον αντιστοιχίσεις: στη παράμετρο αυτή μπορείτε να ορίσετε επιπλέον πεδία από την εγγραφή του draft entry, τα οποία θα ενημερώσουν την εγγραφή της επαφής.

Για τους <συναλλασσόμενους> υπάρχουν οι εξής επιλογές:

- Επιλέγετε "Δημιουργία : [Ναι]" ώστε να δημιουργηθεί ο συναλλασσόμενος.
- Μορφή κωδικού: ορίζετε την μορφή του κωδικού με την οποία θα δημιουργηθεί ο συναλλασσόμενος.
- Ενότητα: η ενότητα στην οποία θα καταχωρηθεί η εταιρεία (πελάτες, προμηθευτές, χρεώστες, πιστωτές).
- Υποψήφιος: ορίζετε αν θα καταχωρηθεί πελάτης με την ένδειξη «Υποψήφιος».
- Σύνδεση επαφής: αν θα επιλέξετε δημιουργία επαφής και συναλλασσόμενου με την επιλογή αυτή γίνεται η σύνδεση αυτών.
- Επιπλέον αντιστοιχίσεις: στη παράμετρο αυτή μπορείτε να ορίσετε επιπλέον πεδία από την εγγραφή του draft entry, τα οποία θα ενημερώσουν την εγγραφή του συναλλασσόμενου. Παράδειγμα αν θέλετε να ενημερώνεται το κείμενο 1 των ελεύθερων πεδίων του συναλλασσόμενου με ότι έχει συμπληρώσει στο κείμενο 1 των ελεύθερων πεδίων του draft entry , τότε θα πρέπει να γράψετε :  CUSEXTRA.VARCHAR01=SODRAFT.VARCHAR01
- Πωλητής: προτείνεται ο πωλητής που έχετε συμπληρώσει στο draft entry
- Λογιστική /Εμπορική κατηγορία: προτείνεται η λογιστική ή /και η εμπορική κατηγορία που έχετε ορίσει στο draft entry.

 

Στην περιοχή <Έργο> συμπληρώνετε:

- Επιλέγετε "Δημιουργία : [Ναι]" ώστε να δημιουργηθεί έργο για το συναλλασσόμενο.
- Χαρακτηρισμός: επιλέγετε το χαρακτηρισμό του έργου που θα δημιουργηθεί (ευκαιρία πώλησης, καμπάνια marketing, έργο).
- Μορφή κωδικού: ορίζετε την μορφή του κωδικού με την οποία θα δημιουργηθεί το έργο.
- Επιπλέον αντιστοιχίσεις: στη παράμετρο αυτή μπορείτε να ορίσετε επιπλέον πεδία από την εγγραφή του draft entry, τα οποία θα ενημερώσουν την εγγραφή του έργου.

Στην περιοχή <Draft entry> επιλέγετε:

- Ενημέρωση ενεργειών: με «Ναι», οι ενέργειες στις οποίες συμμετέχει η συγκεκριμένη εγγραφή του draft entry θα ενημερωθούν και με το συναλλασσόμενο /επαφή.
- Μεταβολή: επιλέγετε αν μετά την μετατροπή η εγγραφή του draft entry θα γίνει ανενεργή ή θα διαγραφεί.